Razvojni trend kontrole uštede energije za strojeve za rezanje hidrauličnih valova

Trend razvoja kontrole uštede energije za stroj za rezanje hidrauličnih alata.

U području stroja za rezanje hidrauličkih strojeva, svrha kontrole uštede energije nije samo poboljšanje učinkovitosti goriva nego i postizanje niza efekata koji smanjuju troškove korištenja. Prema podacima, gotovo 40% neuspjeha inženjerskog stroja dolazi iz hidrauličkog sustava, a oko 15% od kvara dolazi iz motora. Tehnologija uštede energije može poboljšati omjer iskorištenja snage motora, smanjujući gubitak hidrauličkog elektroenergetskog sustava, elektroenergetskog sustava i opterećivati potrebnu snagu kako bi se bolje odgovarala, smanjila intenzitet rada motora i hidrauličnih komponenti, poboljšala pouzdanost opreme u uporabi.

Od razvoja domaćeg i inozemnog razvoja, kontrola uštede energije Hidrauličnog stroja za rezanje ima sljedeće trendove:

1) proporcionalna kontrola kontrole elektrohidrauličnog omjera primijenjena je na inženjerske strojeve od ranih osamdesetih godina prošlog stoljeća, te je naširoko koristi u Hidrauličnim strojevima za rezanje. Elektrohidraulička proporcionalna tehnologija koja se koristi u inženjerskim strojevima, može uštedjeti složenu, veliku hidrauličku signalnu liniju prijenosa, hidraulički parametri prijenosa električne energije ne samo da mogu ubrzati reakciju sustava i učiniti cjelokupni sustav hidrauličkog pomaka kalupa rezanja lakšim i fleksibilnijim. Nakon ulaska u 90s, s razvojem računalne tehnologije, elektrohidraulička proporcionalna kontrola daljnje "inteligentne", elektrohidraulične proporcionalne pumpe i primjena proporcionalnog ventila povećava se, tako se pojavio "inteligentni stroj za rezanje hrane". Uglavnom utjelovljenim u sljedećim aspektima: Prije svega, računala mogu automatski nadzirati hidraulični sustav i parametre rada dizelskog motora, kao što su tlak, rotirajuća brzina dizel motora, prema tim parametrima, a mogu automatski kontrolirati cijelu hidrauličku rezanju kalupa Kretanje sustava radi u visokoj učinkovitosti i uštede energije, a drugo, može dovršiti neki poluautomatski rad, kao što je ravna, nagib itd., Kako bi se smanjio stupanj stručnosti vozača, ali kvaliteta rada može se znatno poboljšati Treće, dijagnostika kvara može se izvršiti u skladu s detektiranim radnim parametrima kako bi se olakšalo održavanje hidraulične cijevi Stroj. Učinkovitost stroja za rezanje hidrauličnih alata znatno je poboljšana.

2) Električna kontrola raspršivanja dizel motora je u tradicionalnom mehaničkom dizel motoru koji regulira brzinu, opskrba cirkulacijom ulja pumpe za ubrizgavanje goriva i rani kut uljne injekcije utječe brzina rotacije, što čini performanse dizel motora Teško je dalje poboljšati. Nakon nanošenja na dizelski motor efi kontrolu, može napraviti pumpa ciklus ulja i ubrizgavanje goriva unaprijed Angle više nije pod utjecajem rotacije brzina, što omogućuje da Hidraulični Die Machine za rezanje su radili u najboljem stanju i ubrzava brzinu odgovora. Razvoj regulatora dizelskih električnih raspršivača važan je dio poboljšanja energetske učinkovitosti Hidrauličnog stroja za rezanje.

3) Kontrola mjerenja opterećenja nastavit će razvijati kontrolu opterećenja od 1970-ih, a proizvođači hidrauličnih komponenti inženjerskih strojeva pokrenuli su niz srodnih proizvoda. Sustav ima dobru energetsku učinkovitost i manevriranje, a čak se i nekvalificirani vozači mogu brzo prilagoditi. Proporcionalni ventil za distribuciju dodatno potiče tehnologiju prepoznavanja opterećenja u primjeni stroja za rezanje hidrauličnih alata, olakšava manevriranje za poboljšanje hidrauličnog stroja za rezanje, rješava zapadne zemlje zbog nedostatka vještog vozača. Stoga će potražnja za regulacijom opterećenja hidrauličnim strojem za rezanje u razvijenim zemljama porasti.

4) šest višestrukih ventila i dalje postoji Iako je sustav četverostrukog provjere opterećenja ventila može pružiti točan rad, ali ne i sve situacije zahtijevaju precizan rad, a vješti vozači mogu također koristiti stroj za rezanje hidrauličnih alata za opterećenje kako bi izvršili točan rad. Još važnije, visoka cijena sustava za mjerenje opterećenja ograničava njegovu primjenu u zemljama u razvoju. Danas su mnogi svjetski poznati proizvođači Hidrauličnih alata za rezanje, a njihovi proizvodi koriste i četverostruki nadzor ventila za utiskivanje opterećenja Hidraulični stroj za rezanje, koji su koristili šest hidrauličnih sustava ventila, kao što su protok pozitivne i negativne kontrole protoka hidrauličkog Stroj za rezanje. Zrele tehnike proizvodnje i niske cijene omogućit će šestosmjernom višekanalnom ventilu da nastavi raditi.

5) kako bi se dodatno poboljšala kontrola ventila i kontrola uštede energije u šest općenitih višestrukih ventila u hidrauličkom sustavu, još uvijek postoje mnoga mjesta koja mogu biti poboljšana, kao što je manevriranje, ušteda energije, budući da je tvornica Hidraulički stroj za rezanje još uvijek U studiji u inozemstvu.

6) višenamjenska kombinacija za poboljšanje performansi hidrauličnog stroja za rezanje, kombinacija različitih mjera uštede energije bit će opsežnija. U prethodnom sustavu hidraulička pumpa je integrirana s mnogim funkcijama, ali zbog ograničenja različitih uvjeta, ne više od tri. Kao što je prikazano na slici 14 hidrauličke pumpe, integrirani pritisak je odsječen, kontrola protoka i funkcija ograničavanja snage, relativno popularna na tržištu trenutno sve vrste hidraulički pumpa načelo dijagram, također ima različite funkcije su integrirani. Razvojem hidrauličke tehnologije moguće je integrirati više funkcija na crpku.

7) promjena varijabilnih parametara kako bi se bolje prilagodili svim vrstama potrebnih opterećenja strojeva za rezanje Hidrauličnog stroja, u slučaju dinamičkog sustava nekih komponenti internih kontrola više neće biti parametri fiksnih vrijednosti, već mogu raditi s Hidrauličnim strojem za rezanje Specifičnoj situaciji i promjeni. Na primjer, u proizvodnji stroja za izradu Hitachi građevinskog stroja EX serije Hidraulični stroj za rezanje, diferencijalni tlak kompenzatora tlaka pritiska osjetnika ventila za opterećenje može se mijenjati u skladu s radnim uvjetima, poboljšati prilagodljivost rada Hidrauličnog stroja za rezanje. Može se predvidjeti da se u budućem elektroenergetskom sustavu hidraulične rezne ploče mogu podesiti više parametara upravljanja, čime se hidraulični stroj za rezanje učinkovitije i lakše rukuje.

8) podešavanje podudaranja motora pumpi i dalje će biti "inteligentno" uz pomoć računalne tehnologije upravljanja, kontrola pumpe i podudaranja motora dodatno će ostvariti "inteligentni", kombinacija između njih će biti usko povezana, kako bi se ostvarila integracija kontrole , U toj kontroli, regulator može, prema promjeni radnih uvjeta, automatski podesiti hidrauličku pumpu i motor, zajamčeni izlaz za potrebe rada, čine najmanju potrošnju goriva.

company.jpg